Blood: The last vampire

01.11.2008 23:56

 

Blood - The Last Vampire

                 Filmově zpracovaný předchůdce Blood+

Pár obecných informací:

  • Anglický název: Blood - The Last Vampire
  •  Originál japonský přepis: 劇場版
  •  Tip anime: Film (délka 48 minut)
  •  Žánr: Horor, dobrodružství
  •  Režie: Hiroyuki Kitakubo
  •  Premiéra: 18. listopadu 2000

 

                                                                             

Tak a teď už k tomu co vás bude čekat, když se na tenhle film podíváte

  V první řadě je dobré se zmínit o tom, tenhle film je vlastně úvod k seriálu Blood +.

 V tomto krátkém (osmačtyřicetiminutovém) filmu se podíváme na americkou leteckou základnu v období někdy mezi druhou světovou válkou a válkou ve Vietnamu. Do místní školy je poslána dívka Saya, pravděpodobně poslední žijící upír (a nebo alespoň má s upíry něco společného, ale těžko byste u ní hledaly pro upíry typické zuby nebo strach ze slunečního svitu). Ve filmu se o ní její kolegové zmiňují jako o jediném zbylém originálu. Už během prvního dne, kdy přichází do školy, je patrné její opovrhování lidmi. Na téhle škole zůstává jen proto, aby vyhladila monstra, zvaná chiropterani (to je zvláštní druh upírů), kteří by se tu v okolí měli vyskytovat. Jako zbraň v boji proti upírům používá katanu. Saya je po celý film záhadou. Téměř nic se o ní nedovíme, a tak jen můžeme hádat, proč dělá to, co dělá. Její charakter je skvělým základem pro tento film, jehož základ tvoří temnota. Saya se tedy na škole a pak i mimo ní pouští do boje proti vražedným stvůrám aby pomohla lidem, kterými tolik opovrhuje.

HODNOCENÍ:

Nerada bych vám brala iluze ohledně tohohle snímku, ale mě osobně moc nezaujal, tedy lepší by bylo zklamal, zkrátka sem si od toho slibovala něco víc ale k věci. je pravda, že temno vystihuje tenhle film přímo dokonale, ale zase tak strašidelné to podle mě není, ale rozhodně se dočkáte více než jedné kapky krve, což může být pozitivem pro ty, kteří krvákům holdují. V příběhu byste jen dost těžko hledali odpovědi na vaše otázky, protože se zničeho nic dostane do života dívky bojující z upíru a jak jste se k Saye dostali tak jí zase opustíte, tak že v podstatě nic neříkající příběh. Ale rozhodně stojí za zhlédnutí těm, kteří se potom chystají vidět Blood+ protože tam své odpovědi určitě naleznete.

Jinak když dám stranou příběh a zaměřím se na grafické zpracování a hudbu tak abych pravdu řekla, grafika nic moc v jiném filmu nebo seriálu bych jí já osobně viděla dost nerada, ale pro tenhle snímek naprosto ideální a hudba už jen dokresluje temnou atmosféru, takže sečteno podtrženo, pro milovníky krváků a fandy Blood+ a upírských příběhů paráda, pro zbytek světa spíš věc bez které se obejdete.