Kaleido star - postavy

07.09.2008 18:39

 

 

Účinkující v Kaleido stage

Aneb koho může vidět a slyšet v tomhle seriálu

  

Sora Naegino

Hlavní hrdinka seriálu – tvrdě pracuje na tom, aby se jí sny proměnily ve skutečnost

Sora je optimistická, přátelská a milá. Navíc má zvláštní dar otevírat lidská srdce a vnášet do nich radost. Každý den svého života se snaží prožít naplno. Je velmi odhodlaná. Když si něco vezme do hlavy, udělá všechno, aby si to splnila. Sora je ten typ člověka, co věří, že sny se mohou splnit, pokud pro to člověk něco udělá. Aby si splnila svůj sen, je ochotná obětovat cokoli, pokud to nebudou sny ostatních. Sora totiž myslí nejprve na druhé a až pak na sebe. Také s někým hrozne nerada bojuje, a nejde o to, že se bojí prohry, asi si spíš myslí, že nemá cenu si to dokazovat a také že jeviště hádky prostě nesnese. Do Ameriky přijela v šestnácti letech, aby si splnila svůj sen. Jako malou ji rodiče vzali do cirkusu Kaleido Stage na představení Alenka v Říši divů. Soru představení okouzlilo. Její rodiče krátce poté zemřeli. A tak Sora začala snít o tom, že se do Kaleido Stage vrátí a stane se hvědou. V Kaleido Stage také zjistí, že vidí Kejklíře, Ducha jeviště a že je vyvolena předvést Legendární číslo a stát se opravdovou hvězdou. Ale cesta za úspěchem je dlouhá a Sora musí překonat hodně překážek, než svého snu dosáhne.

                             

V roly Sory uslyšíte Rou Hirohashiovou

Anna Heart

Skvělá akrobatka, ale jejím největším snem je na jevišti rozesmávat lidi.

Anna je dcerou pána, který byl úspěšným komikem Anna ho měla ráda, ale jednou od ní a její matky odešel za vlastním úspěchem, ale později ztratil svou popularitu a už mu v podstatě nezbylo nic. Otec Anny jí však inspiroval k jejímu snu bavit lidi, bohužel není moc vtipná a však díky její tvrdé dřině a novým přítelkyním se její sen pomalu stává skutečností. A nesmím zapomenout, že je dobrou kamarádkou Sory a vždy o ní tvrdí, že Sora je mnohem vtipnější než ona sama.

               

Hlas Anně propůjčila - Watanabe Akeno.

 

Mia Guillem

Akrobatka, kamarádka Sory a pak i scénáristka.

Mia je Sořina kamarádka, zvládá krom hrazdy ještě bravurně trampolínu a svůj talent nachází v psaní příběhů, které pak realizuje jako scénáře, uplatňuje se také sem tam jako režisérka a navíc dokáže vymyslet nová akrobatická čísla, která se dokonalé hodí na ono jeviště k danému představení.

                            

Hlasem Mii je Nishimura Chinami.

Kalos Eido

 

Šéf co má všechno pod palcem.

Kalos je majitel a šéf Kaleido Stage. Dříve dělal kouzelníka, měl i vlastní show ve Vegas. Ale poranil si prsty a nemohl dál předvádět triky. Za peníze z pojistky si pořídil Kaleido Stage, protože jeho snem bylo mít vlastní cirkus. Kalos je hrozně zvláštní postava. Tváří se celkem nepřátelsky, ale musí mít skvělý odhad na lidi. Když přišla Sora do Kaleido Stage, okamžitě poznal, co v ní je a dal jí šanci to předvést. Ačkoli Soře nikdy při žádném neúspěchu neporadil a k tomu jí ještě vynadal, vždycky ji tak navedl správným směrem. A jen s jedinou věcí mu pomohla Sora. S jeho city k Sáře. (PS: Nevím, jestli jste si toho někdy všimli, ale já jsem si teprve nedávno uvědomila, že to Kaleido, se skládá ze tří písmen Kalosova jména a z jeho příjmení. Zajímavé, ne?)

                                

Kalosův hlas patří Keiji Fujiwarovi

Sarah Dupont

Potrhlá zpěvačka a zprávkyně ubytovateven.

Sára pracuje v Kaleido Stage jako zpěvačka a je zároveň správkyní ubytovny. Kalose znala už předtím, ona, Kalos a Andie spolu vystupovali jako pouliční umělci. Andie skládal hudbu, Sára zpívala a Kalos kouzlil. Kalos i Andie Sáru milovali, ale Sára se rozhodla pro Kalose a pomohla mu proslavit Kaleido Stage. Na první pohled se může zdát, že je Sára dokonalá, ale jakmile se projeví její poněkud potrvá stránka je o zábavu postaráno. Je veselá, bláznivá, představení v KS doplňuje o svůj zpěv a jejím koníčkem jsou bojová umění. Stala Sořinou dobrou kamarádkou díky velmi podobnému pohledu na svět.

                             

Sáru dabuje Aya Hisakawa.

Layla Hamilton

Úřadující hvězda Kalido stage

Layla je hvězda Kaleido Stage a jedna z nejlepších akrobatek na světě. Vyhrála i Cirkusový festival. Layla je dcera bohatého tatínka, který si myslí, že jeho dcera by měla spíše natáčet filmy. Na žádné její představení se nešel podívat. Layla má ke Kaleido Stage hluboký vztah. Jako malou ji tam vzali rodiče na představení Alenka v Říši divů a Layla tam viděla, jak se její rodiče skvěle baví. Byla to také poslední šťastná chvíle s maminkou, která byla vážně nemocná a brzy potom zemřela. Možná proto se Layla chová velmi chladně, někdy až nepřátelsky. Je to silná žena, které občas nedojde, že ne každý je stejně silný jako ona. Po každém chce, aby ze sebe vydal to nejlepší. Díky tomu je velmi tvrdá, ale nejtvrdší je vždycky k sobě. Ve chvíli kdy pochopila, že na jevišti se cítí dobře i kvůli divákům, uviděla Kejklíře a mohla se Sorou předvést Legendární číslo, i když věděla, že ji to může stát zdraví i život. Tím si zhoršila svá zranění a už dále nemohla vystupovat, nakonec skončila jako velká hvězda divadla na Brodvei.

                      

Leyle svůj hlas propůjčila Sayaka Ohara

Yuri Killian

Yuri je muž s příjemným úsměvem a přátelskou povahou, ale když se o něm dozvíte víc, možná ho chvílemi dokážete i nenávidět.

Yuri je talentovaný akrobat je jevištní partner Layli a také člověk který jí jako jeden z mála perfektně rozumí je přátelský a pomáhá Soře. Ale má i svou temnou stránku, která působí děsivě, ale když vše pochopíte, zjistíte, že to není tak úplně pravda (i já mám občas problém i když už jsem to viděla tolikrát, že pořád nevím, co si o něm mám myslet. Občas příjemný a milý, občas zrůda, vážně nevím). Yuriho otec byl akrobatem v KS a díky přípravě na Legendární akrobatické číslo přišel o život. Yuri z toho všeho viní Kalose a rozhodne s ho připravit o Kaleido Stage a podaří se mu to, a však v tom není nic tak zlého v podstatě jen chce aby se nikdo další už nezranil. Jednou neváhal vylákat Sofeii z cirkusového festivalu aby ho vyhrál, Sofii měla po cestě na zpět bohužel nehodu, srazilo jí auto, a v nemocnici zraněním podlehla. Za smrt Sofii ale opravdu nemohl, byla to nešťastná náhoda a byl schopen to odčinit svou smrtí v souboji s Leonem.

                                       

Kdyby jste chtěli vědět, kdo je hlasem Yuriho tak je to - Chiba Susumu.

Ken Robbins

Pomocník v KS a jeden z největších přátel Sory.

Když byl Ken malý, chtěl se stát akrobatem v Kaleido Stage. Ale měl slabé srdce a tak skončil v Kaleido Stage jako pomocník. Má na starosti dohlížení na jeviště a techniku a později dělá manažera Soře. Ken je do Sory zamilovaný. Ačkoli Soře už několikrát naznačil, co k ní cítí, Sora to zatím nepochopila. Taky na ní hodně žárlí. Ken občas díky tomu působí hodně legračně a možná proto si Anna myslí, že by měl dělat klauna a to se pak a stane a s jejím týmem párkrát na jevišti vystoupí. Ken většinou Soře dobře poradí a je jí oporou v těžkých chvílích.

                                       

Hlas Kena je hlasem dubléra Hira Shimona.

Kejklíř

Duch jeviště, vidí ho jen ti, jež si jeviště vyvolilo.

Kejklíř je kapitolou sám pro sebe, jeho řekněme osobitý styl může působit až vtipně, (no pro mě je jednou z nejvtipnějších postav KS). Kejklíře zpočátku vidí jen Sora pak se sním setkává i Leyla a poslední koumu se ukáže a zároveň poodhalí svou minulost, je Rosseta a nesmím zapomenout na Jonatána který ho, ale nejspíš vidí z trochu jiného důvodu. Kejklíř dokáže poradit a trochu poodhalit budoucnost. Sora si na něj, ale musí dávat pozor občas ho prostě ovládne trochu jiná stránka jeho osobnosti, která je……..no zvláštní :D, nevim jak jinak to podat schválně ji zkuste najít sami :D

                                         

Koyasu Takehito propůjčil hlas Kejklířovi.

 

Leon Oswald

Pro lidi z branže bůh smrti pro ostatní oslňující hvězda.

Leon Oswald je vynikající akrobat, ale je poznamenán dost krutým životem se svojí mladší sestrou Sofie se díky smrti svých rodičů a neporozuměním s jejich pěstouny, se nich ujal hledač talentů a trenér na hrazdě. Oba se velmi rychle učili. Sofie byla skvělá akrobatka a chtěla předvést Andělské číslo. Ale po nehodě se dostala do nemocnice, kde také později zemřela a než se tak stalo, slíbil jí Leon, že Andělské číslo přivede k dokonalosti. Hledal stejně dobrou partnerku jako Sofie, ale žádná neobstála. Leon každou partnerku vystavil zkoušce, při které se většinou zranila a dále už nemohla povětšinou pokračovat ve své práci. Proto se mu začalo přezdívat Shinigami, Bůh smrti. Když přišel do KS doslova mu začínalo patřit, vybíral si role i partnerky pro jeho role a do KS začali lidé chodit povětšinou kvůli němu, později v Soře začíná vidět svou sestru Sofie a ještě později spolu dokonce předvedou Andělské číslo. Ke konci seriálu se Leonova osobnost začíná měnit to nejspíše díky Soře.

                                     

V roli Leona Oswlda můžete slyšet Takahiro Sakuraie.

May Wong

Velká sokyně Sory, výborná krasobruslařka a skvělá akrobatka.

Hodlám si tvrdit, že ona a Leon Oswal byli skoro stejní, když přišli každý si žel za svým a za ničím se neohlíželi, May byla původně krasobruslařkou a to přímo skvělou, ale potom co viděla jednoho dne představení Layli prostě věděla, že se chce stát její partnerkou, bohužel dorazila pozdě Layla už svou kariéru ukončila a to díky zraněním při posledním vystoupení, díky tomu May ze srdce nenáviděla Soru a rozhodla se jí dokázat, že je lepší než ona. Později ale zjišťuje, že Sora má všechno co May zkrátka chybí a že je to bez šance časem se z nich zatanou celkem dobré kamarádky. May občas působí opravdu dost komicky a tak občas působí i její souboje se Sorou, zajímavý charakter :D.

                            

Rosseta Passel

Holčina, která na sobě dokáže tvrdě pracovat, dokonale ovládá diabolo a jejím snem se později stane vystupovat se Sorou na hrazdě.

Rosseta je čtyřnásobná mistryně světa v diabolu. Od malička tvrdě trénovala, snažila se být lepší a lepší, až zapomněla, proč vlastně s diabolem začala. Když přijela do Kaleido Stage, chovala se velmi arogantně a nafoukaně. Její vystoupení bylo technicky dokonalé, ale divákům se nelíbilo zpčátku to nechápala až do chvíle co blíže poznala Soru a viděla její vystoupení. Sora jí ukázala, jak se na jevišti cítí šťastná a co pro ní jeviště zanamená a nakonec se z nich staly velké kamarádky. Když Rosseta viděla Legendární číslo, zatoužila stát se akrobatkou. Vrátila se do KS a začala znovu tvrdě trénovat, aby jednou mohla vystupovat na hrazdě spolu se Sorou.

                                        

Rosstu dabuje Kaori Mizuhashi.

Marion Benigni

Malá holčička, která má, ale také svá přání a dokáže, že i jako nejmladší člen souboru má talent a odhodlání.

Marion je na svůj věk velmi vážná a dospělá. Marionin tatínek Jean pracuje v Kaleido Stage jako technik a její maminka Cynthia byla hvězda Kaleido Stage na trampolíně. Marion chodila s maminkou na tréninky a hodně toho od ní okoukala. Lidé říkali, že jednou, budou z obou Kaleido star. Ale jednoho dne se Cynthia na trampolíně zranila a zemřela. Marion se pak začala trampolíně vyhýbat, protože se obávala, že její tatínek by byl moc smutný, kdyby se jí něco stalo. Teprve když jí Jean ukázal jevištní deník své ženy a řekl, že si moc přála vystupovat na trampolíně spolu se svou dcerou, se Marion na trampolínu vrátila. Maron největší kamarád je lachtan jménem Jonathan.

                                          

Hlas Marion patří dablérce jménem Fumiko Orikasa.

Jonathan

Jediný zvířecí učinkující v KS

Jonathana do KS vlastně přinesla Sora která ho jako malého našla na pláži a stara se tajně o něj, ale jak to tak chodí, vše se provalilo, ale nevypadalo to dobře naštěstí se Soře podařilo přivětšit Kalose aby mu nechal vybudovat malí bazének. Jonathana jednou viděla Marion a takřka hned se z nich stala nerozlučná dvojka. Umí žonglovat s míčky a tak. Vystupoval v několika představeních. Jonathan si určitě zaslouží tady být, možná i proto, že vidí Kejklíře. (btw. Jonathan působí opravdu úžasně, když se v pár dílech směje :D )

                                                

I Jonathan občas mluví sice po svém ale jo a tak jeho hlasem je Kozakura Etsuko.