Kaleido star

01.11.2008 20:23

 

Kaleido star

Tsubasa wa yume soshite sora e ! - Mé sny mi dávají křídla a s nimi vzlétnu ke hvězdám!

Pár obecných informací:

  • Anglický název: Kaleido star
  • Originál japonský přepis:カレイドスタ
  • Typ anime: TV seriál (51 episod+ 2 OAV)
  • Žánr: Komedie, drama, fantazy, romance
  • Režie: Junichi Sato
  • Produkce: Gonzo Digimation, G&G Entertainment
  • uveřejnila ho televize Tokyo TV
  • Rok vydání: 2003-2004
  • Openingi :

#1: "TAKE IT SHAKE IT" by Sugar (eps 1-13)

#2: "Yakusoku no basho e" by Chihiro Yonekura (eps 14-26)

#3: "Tattoo Kiss" by r.o.r/s (eps 27-51)

Endingi:

#1: "real Identity" by Sugar (eps 1-13)

#2: "Boku wa kokoni iru" by SOPHIA (eps 14-26)

#3: "Escape" by r.o.r/s (eps 27-50)

#4: "Yakusoku no basho e" by Chihiro Yonekura with Kaleido Stars (ep 51)

 

                                                            

 

Seriál Kaleido star je anime, které spadá do žánru shojo, tedy dívčí anime, rozhodně se zde objeví prvky komedie, ale to co vám mohu zaručit je to, že u tohoto anime si moc nezapřemýšlíte. Příběh tohohle anime, sice může působit dost jednoduše ale i přesto to není tak docela pravda.

 

A teď už k tomu o co v tomhle anime vlastně jde.

Tohle anime je o 16-ti leté dívce, která se jmenuje Sora Naegino (její křestní jméno znamená obloha) sice pochází s Japonska ale i to jí nebrání v pokusu o to, aby si uskutečnila svůj sen. Se svými rodiči v dětství navštívila v Americe jedno úžasné místo, kterému se říká Kaleido stage. Je to místo, kde v úžasných vystoupeních účinkují nejlepší akrobati světa a i Sora se rozhodla že zde jednou bude účinkovat a proto začala tvrdě trénovat aby se jednoho dne do Ameriky a ještě přesněji do New Yorku vypravila, a zde začíná její příběh i když jí trvalo než přesvědčila své adoptivní rodiče (bydlí teď u nich protože její praví jí bohužel zemřeli), nic méně podařilo se a tak se vydává na cestu i když jí zde hned po pár hodinách potká dost nesnází, podaří se jí Kaleido stage najít, ale bohužel na konkurz co se zde právě konal dorazí pozdě a největší hvězda Kaleido stage - Laila Hamilton jí vyhodí, ale souhrou šťastných náhod co následují je nakonec přijata a začíná její dlouhá a trnitá cesta na vrchol. Zezačátku je zde úplně sama až na to že začne vidět Kejklíře (tj. duch jeviště) který jí tvrdí, že ho mohou vidět jen ti, které si jeviště vyvolilo, aby později předvedli také legendární akrobatické číslo. Sora se ale nevzdává a nakonec díky svému přístupu si najde pravé přátele, kteří se stávají její oporou, a už se nenajde snad nikdo, kdo by jí opravdu nenáviděl a nechtěl by, aby zde zůstala.

Takže se asi ptáte, jak to s ní dopadne? Splní si své sny? Předvede legendární akrobatické číslo? Stane se pravou Kaleido star?

No na všechny tyhle otázky své odpovědi určitě dostane, když tohle anime zkouknete.

 

HODNOCENÍ:

I když se zdá tento příběh dost jednoduchý a o ničem, i přesto mohu toto anime doporučit těm, které baví sledovat, jak se plní cizí sny. Co se týká grafického zpracování, myslím si, že je vážně dobré. K soundtracku nemám také jedinou výtku (jak bych taky mohla vlastně sem se díky těmhle openingům a endingům dostala k japonské muzice, i když koho tohle zajímá že? :D)