Postavy z dívky z pekla

26.08.2008 21:06

 

 

Dívka z  pekla- o postavách

Aneb koho může vidět a slyšet v tomhle seriálu

Najdete tu postavy jak s první tak z druhé řady Dívky z pekla

                          

Ai Enma -  閻魔 あい                     

Dívka z pekla – postava, která je středem děje

Dívka s tragickou minulostí, která žije ve světě „věčného soumraku“, spolu se svojí babičkou, je to právě ona která přijímá maily a na základě pošty doručuje pomstu. Normálně nosí školní uniformu, ale když musí do práce tak si vezme černé kimono s květy. Její povinností je plnit pomstu a převážet lidi branám pekelným, je to spíš její trest za to co provedlo. Ten úkol se dá brát jako vykoupení, ale nikdo neví, jestli tento trest někdy skočí. Zdá se bezcitná, a když koná pomstu, má vždy chladný výraz.

                                               

Ráda bych se vrátila k tomu jejímu trestu a k tomu co vlastně provedla, jestli to některé z vás zajímá, doufám, že vám to trochu pomůže. Tak že naše Ai měla být obětována bohu hor, protože se jeden rok neurodilo a obyvatelé trpěli hlady,(v té době byly tytu rituály asi úplně běžné) ale i tak se to nelíbilo jejím rodičům a tak jí pomohli utéct a aby nebyla sama pomáhal jí ještě její kamarád dlouho ji pomáhal ukrývat se v lese, ale jak se to hold někdy stane vesničané nebohou holčičku našli a rozhodli se ji obětovat spolu s jejími rodiči a její konec měl mít nestarosti její kamarád, protože zradil vesnici stejně, jako to udělali její rodiče. Měli je udeřit do hlavy, aby je ochromili a pak pohřbít zaživa. Naše malá bojovná Ai však byla ještě při smyslech, když ji pohřbívali a dokázala se po nějaké chvíli vyhrabat ven a jako svou pomstu podpálila úplně celou vesnici a pak ani nevím jak se stala Dívku z pekla.

                                                     

Její konec a následný osud vám konec konců bude na konci první série poodhalen (tj. v Jigoku shoujo)              

V roli Jigoku Shoujo uslyšíme Namiko Noto (Daboval např. Nodoka z Mahou sensei Negima, Yukino z Mai HiME, Rin z Inuyashi nebo Yakumo Tsukamoto ze School Rumble)

Hone Onna -  骨女

První z pomocnic Enmi Ai - krásná žena v kimonu

Onna a Ren spolu zkoumají lidi, kteří uzavřou smlouvu a cítí k nim zášť. Obvykle vniká do lidské společnosti v náhodném šatstvu a vyšetřuje případy. Někdy používá házecí nože jako zbraně, Onna je mistrně ovládá. Onna také má zjevně schopnost kterou má třeba hadí muž, a to ji dovolí protlačit se do velmi malých míst. Když vykonává s ostatními pomstu tak může strašit oběť tím, že vystavuje svoje kosti. Jméno Hone Onna vzniklo z bone woman. Dříve to byla gejša, a v epizodě 8 zjistíme, že je 200 let stará.

Proměňuje se v červenou slaměnou panenku.

                                                       

Ve hlase Hone Onny můžeme poznat Anko z Naruta

Ichimoku Ren - 一目連

Druhý pomocník Enmi Ai - dokonalý pozorovatel(a rozhodně podle mínění většiny holek co kdy zhlédli aspoň jeden díl dívky z pekla, ještě o dost dokonalejší kluk :D )

Svým naprosto typickým účesem sice dokáže zaujmout, ale rozhodně to není důvod, proč by tenhle účes nosil. Hlavním důvodem je bezesporu to náš Ichimoku dokáže přemístit své oko, věčně schované pod ofinou prakticky kamkoli a proto je pro tým dívky z pekla v podstatě nepostradatelný. Nejenom že jako svou rodinu bere všechny členy svého týmu, ale jak si všimnete hlavně ve futakomori (tj. druhá řada) tak si dokáže, díky své přátelské povaze vytvořit v celku blízký vztah úplně z každým klientem, což je pro získávání informací vzkudku dokonalé.

Proměňuje se v modrou slaměnou panenku.

                                              

Ichimoku Rena si střihl Masaya Matsukaze (například Ootori Kyouya z Ouranu)

Wanyuudo - 輪入道

Poslední společník Enmi Ai – starý muž

Často získává podobu kočáru, ve kterém jezdívá Ai za svou prací, konkrétně hořícího kola. Vůz nese symbol, a to ten, jímž jsou označeni “zákazníci“. Wanyudo se jeví jako starý muž, většinou má zavřené oči a nosí staré japonské oblečení. Je docela mírný a vychovaný a má schopnost vrhat ohnivé koule.

                                                   

 Proměňuje se v černou slaměnou panenku.

Ai no Sobo -  あいの祖母

Babička Enmi Ai

Nikdy jste tu čest jí spatřit jinak než jako siluetu za papírovou stěnou. Ve své místnosti vždy spřádá niť, někdy si s Ai povídá, a většinou jí dává rady. Její slyšet hlavně když říká, že í přišla pošta, nebo že je čas aby se vydala její drahá vnučka sprovodit někoho ze světa, protože smlouva byla stvrzena.

Kikuri

Tajuplná dívenka se zvláštními schopnostmi

S kikuri sevůbec poprvé můžete setkat v Jigoku Shoujo Futakomori. Není to obyčejný člověk, protože se dokáže volně pohybovat mezi světem smrtelníků a světem Enmi Ai.(tj.Zemně věčného soumraku) Většinou pomáhá Ai a jejím společníkům při práci, ale spíše jim dělá naschvály.Nikoho kromě Ai neposlouchá. Kikuri se píšní svým hodně dětinským chováním. Má ráda Ai a chce dělat přesně to co ona. Neví se, jestli je zlá a jestli má zlou duši, jen to že, má ráda ničení. Usekává kytkám květy nebo ničí to o co se stará Ai. Skoro se může zdát, že je někdy dost na obtíž.

                                                               

Jinmen Gumo - 人面蜘蛛

Zvířátko z podsvětí

Zvláštně zbarvený pavouk s třema očima na břiše, objevuje se ve světě věčného soumraku (tj. tam kde sídli Ai a spol.), době mezi úkoly. Mluví mužský hlasem a nejspíš je to nadřízený Ai.

 

Shibata Ayumi - 柴田 あゆみ

Zesnulá manželka jednoho z hlavních hrdinů a to sice novináře Hajime Shibaty

Hajime se věnoval víc své práci než rodině, čímž chtěl dosáhnout, aby byla Ayumi šťastná, jelikož chtěl zlepšit jejich životní úroveň vyděláváním velkého množství peněz. Jelikož byla osamělá tak si našla náhradu - Měla milostný poměr s nějakým politikem, kterému ale shodou náhod byl Hajime na stopě. Díky tomu incidentu kdy Ayumi načapal tak ji vyhodil z domu a když řekla, že chce někdy vidět Tsugumi tak ji zakázal se k ní jenom přiblížit. Jen chvíli poté co nastoupila do auta a odjela tak měla dopravní nehodu, kterou nepřežila. Tsugumi opatruje matčiny náušnice jako vzpomínku na ni. Hajime ji i přes tu nevěru miluje, a lituje toho, že ji neodpustil, protože si myslí, že kdyby to udělal tak by byla ještě naživu. Protože se v poslední epizodě Futakomori dovíme, že má nějakou souvislost s Kikuri, ale i s Ai.

Shibata Tsugumi - 柴田 つぐみ

Sedmiletá dcera Hagimeho a jeho zesnulé ženyShibate.

Přestože je to její otec tak mu říká Hajime-chan (což je v japosnku titul pro mlatší chlapce), a často ho nazývá baka. (To snad všichni víte co je xD, ale pro jistotu že by vám to třeba zrovna vypadlo, znamená to idiot) Jednoho dne náhodou viděla Ai, a od té doby s ní má záhadné spojení. (Chvíli vidí to co Enma Ai) Zpočátku vždycky Hajimemu řekne, co viděla, ale postupem času s ním začne nesouhlasit a nemyslí si, že je zrovna nejlepší nápad zastavit Ai. Všem se jeví jako silná a drzá dívka, ale ve skutečnosti je uvnitř zranitelná a zmatená. Vyrůstala bez matky. I přesto že zjistí pravdu, proč zemřela její matka, tak stejně Hajimeho nepošle do Pekla, i když ji to Ai tak "štědře" nabízí. (Spíš ji tu panenku narvala do ruky xD)

                                                                                

Shibata Hajime

Trochu šťoural, který chce překazit plány Enmi Ai, ale především otec Tsugumi a taky novinář.

Jediným výraznějším hlasem je už trochu profláklý chraplák Yujiho Uedy (Sagara Sanosuke z Kenshina, Kato z Angel Sanctuary, Kimbley z FMA, Keitaro z Love Hiny nebo Nekozawa-sempai z Ouranu) v roli šťouravého novináře Shibaty.

                                                

 A perlička na závěr: možná si všimnete, že jsou vám hlasy některých z obětí dost povědomé a to proto, že jednu z hříšných duší si zahrál v současné době hodně známý Noriaki Sugiyma (Ishida z Bleache nebo Uchiha Sasuke z Naruta).